Sweco vokser på oppkjøp

Sweco Gröners mange oppkjøp begynner nå å vise seg på bunnlinjen. 

Med en vekst på 21 prosent og et driftsresultat på 58 millioner kroner leverer konsulentselskapet SWECO Grøner det beste resultatet noensinne. Det børsnoterte svenske morselskapet SWECO vokste 20 prosent i løpet av fjoråret og endte opp med et driftsresultat på 369 millioner kroner.

- Vi opplever sterk etterspørsel etter vår kompetanse innen hele spekteret av ingeniørtjenester, fra kunder i både offentlig og privat sektor

- i Norge og internasjonalt, sier Vibecke Hverven, adm. direktør i SWECO Grøner.

SWECO-konsernet omsatte for 3.9 milliarder norske kroner i 2007. I Norge hadde SWECO Grøner en netto omsetning på 564 millioner kroner. Med over 5300 medarbeidere er konsernet Nordens ledende konsulentselskap innen teknologi, miljø og arkitektur. Selskapet operer i dag prosjekter i 75 land over hele verden.

- Vi fortsetter å vokse organisk innen våre satsningsområder for å ta markedsandeler, og har også sterkt fokus på strategiske oppkjøp av ledende konsulentmiljøer, sier Hverven som i dag er leder for en arbeidsstyrke på over 800 personer.

SWECO Grøner, som ble kjøpt opp av SWECO i 2003, leder arbeidet med SWECO-konsernets ekspansjon i Norge. SWECO Grøner er en av Norges ledende leverandører av rådgivningstjenester innen infrastruktur, anlegg, energi og miljø. I 2007 kjøpte SWECO Grøner AT Consult, NNBK Finnmark, Eurospatial, Tveiten, Opticonsult og Anders Digernes, og fortsetter å styrke kompetansen og kapasiteten.

SWECO Grøner har drevet planlegging og prosjektering av store utbyggingsprosjekter i Norge gjennom nær 100 år: Fra planlegging av det første statlige vannkraftverket på 1900-tallet til store offshoreplattformer, kommunal infrastruktur og avanserte bygninger med tekniske installasjoner.