Formidabel vekst i Bygger`n

- Mens byggevarehandelen i fjor økte med ca 15 prosent, økte Bygger`n Norge AS med 20 prosent.

- Omsetningen økte fra 2,2 milliarder kroner i 2006 til 2,6 milliarder kroner i 2007. Det er nå 97 Bygger`n-utsalg fordelt på 94 medlemmer i Norge. De har nå tatt markedsandeler i den knallharde konkurransen, sa Trond Reinertsen da han åpnet kjedekongressen i Bodø fredag. Mer enn 450 personer er til stede på arrangementet som varer til søndag. Reinertsen som er styreformann og ene-eier av Bygger`n Norge AS, var da også tydelig fornøyd med utviklingen. Han mente at det hadde mange av medlemmene også grunn til å være.

- Totalt arbeider det nå 950 personer i Bygger`n-systemet. Det er 160 leverandører som forsyner butikkene med varer, sa Reinertsen som også var glad for at mange anlegg nå moderniseres og profesjonaliseres. Det har vært stor pågang til kjedekontoret i denne prosessen, sa Reinertsen som fikk med seg salen i en skikkelig applaus til de ansatte på kjedekontoret.

- En moderne byggevareforretning er avhengig av å ha et godt datasystem. Nå er det snart klart for at en helt ny dataløsning kan rulles ut. Dette vil være til stor hjelp, sa han.

Flere mørke skyer
Trond Reinertsen er sosialøkonom og han benyttet anledningen til å gi deltakerne en skikkelig leksjon. Han holdt et grundig og meget godt foredrag hvor han viste sammenhengene i verdensøkonomien. Selvsagt vil det som nå skjer ute også påvirke Norge, men han beroliget alle. Det blir ikke noe krakk. Han mente også at 2008 vil bli et bra år, men at veksten blir mer moderat. Vi kommer nærmere tilbake til Byggern-konferansen i Byggeindustrien.