Allianse for norsk privat eierskap

NHO har sammen med ni andre organisasjoner dannet en allianse som vil arbeide for å fjerne formuesskatten på arbeidende kapital.

Alliansen for norsk privat eierskap

De ti organisasjonene som utgjør Alliansen for norsk privat eierskap er:

*Næringslivets Hovedorganisasjon, NHO

*Bedriftsforbundet

*HSH

*Norges autoriserte regnskapsføreres forening

*Norges Bondelag

*Norges Fiskarlag

*Norges Lastebileierforbund

*Norges Rederiforbund

*Norges Skogeierforbund

*NORSKOG

- En skatt som må betales uavhengig av bedrifters inntektsgrunnlag, svekker norsk næringsutvikling og norske arbeidsplasser, skriver NHO i en pressemelding.

Det mener et samlet norsk næringsliv representert ved ti næringslivsorganisasjoner som har inngått Alliansen for norsk privat eierskap. Et viktig mål er å få avviklet formuesskatten på arbeidende kapital.

- Ettersom Norge er et av svært få land i OECD med formuesskatt - og det eneste hvor den slår inn på lavt nivå - blir formuesskatten en særskatt på norsk eierskap.

- Formuesskatten skader i særlig grad tilgangen av privat kapital til nye kompetanse- og forskningsbaserte bedrifter og styrer i stedet kapitalen mot boliger og hytter.

Alliansen har formulert et konkret forslag til endringer i skatteloven som innebærer at næringsvirksomhet får fritak for formuesskatt på arbeidende kapital. Det vil si de eiendeler som "arbeider" i en næringsvirksomhet: driftsmidler, varebeholdning, kundefordringer og driftslikviditet.

Alliansen for norsk privat eierskap vil nå kontakte alle politiske partier for å legge fram forslaget i forbindelse med deres programarbeid fram mot kommende Stortingsvalg.