Ønsker bred debatt om NTP

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete sa i forbindelse med forslaget til Nasjonal transportplan at hun ønsker bred debatt om Nasjonal transportplan.

Forslaget kom fra fra de statlige transportetatene Statens vegvesen, Jernbaneverket, Kystverket og det statlige selskapet Avinor AS.

- I etatene og Avinor sine forslag til Nasjonal transportplan har vi fått et faglig grunnlag for det videre arbeidet med stortingsmeldingen i saken. Mange og vanskelige spørsmål og prioriteringer skal avklares før stortingsmeldingen blir lagt frem i høst. Dette gjelder blant annet en samlet økonomisk ramme for planperioden, fordeling av ressurser mellom ulike deler av transportsektoren og mellom ulike prosjekt, tiltak og formål, sa Navarsete etter forslaget om NTP.

- Nå har vi fått det faglige innspillet. Jeg håper vi får en god debatt om hvordan vi best mulig skal løse utfordringene innen samferdsel i Norge, sa Navarsete.

- Grunnlagsmaterialet fra transportetatene og Avinor AS blir i dag sendt til fylkeskommunene og de store bykommunene til uttale, med svarfrist i slutten av april. Disse har en spesiell rolle i prosessen videre, men alle organisasjoner, interessegrupper og enkeltpersoner kan komme med sine synspunkter og forslag. I denne prosessen vil dessuten transportetatene og Avinor - både på sentralt og lokalt hold - være viktige medspillere for det arbeidet som skal skje videre i Samferdselsdepartementet og i Fiskeri- og kystdepartementet, avsluttet Navarsete.