Advarer mot ny baseskole

Nyttårstalen til Jens Stoltenberg om at reformene i norsk skole har gått for langt, tente lærerkollegiet på Bremsnes i Averøy på Nordmøre. De advarer nå kommunen om å gå for en åpen baseskole når det skal bygges ny skole i kommunen. De vil heller ha en tradisjonell skole med klasserom, skriver Tidens Krav.

Staben på skolen fikk blod på tann etter landets statsminister som forelder konkluderte med at norsk skole har overlatt for mye av læringsansvaret til elevene.

- Vi må få mer ro i skolen. Det får vi ikke om vi gjør som plankomiteen for en ny skole på Bruhagen går for; en mer åpen skole - en såkalt baseskole. En slik skole legger opp til mer uro og mindre gruppetilhørighet. Vi må få beholde klasserommene, sier lærerne på Bremsnes til Tidens Krav.

For langt
Reformen i norsk skole har gått for langt, mener de. Elevtallet øker, antall lærere synker. Lærerne sliter vettet av seg i åpne landskap, får mindre kontakt med elevene og ønsker seg tilbake til klasserommet.

- Vi synes det er synd at Averøy kommune skal bygge en skole etter et prinsipp som er feilslått. Vi vil ha orden og faste rammer, sier lærerne.
De viser til forskningsrapporter og undersøkelser som slår fast at trenden ved innføring av L-97 med åpne skoler og baseskoler er snudd.