Stoltenberg slår tilbake mot kritikk fra Hagen

Statsminister Jens Stoltenberg slår tilbake mot kritikken fra mangemilliardær Stein Erik Hagen, som hevder at Norge minner om det gamle Øst-Europa.

 

- Vi er på vei i en sosialistisk retning, som i gamle Øst-Europa. Politikerne blander seg inn i altfor mye, sa Hagen i et nyttårsintervju med Dagens Næringsliv.
Jens Stoltenberg, som ifølge Hagen er direkte svak som statsminister, slår nå tilbake mot kritikken fra Norges rikeste mann.

- Hvis ikke Stein Erik Hagen ser forskjell på det norske sosialdemokratiet og østeuropeisk kommunisme, så er det et større problem for Stein Erik Hagen en det er for meg, sier Stoltenberg til Dagens Næringsliv.

- Den norske og nordiske velferdsmodellen er vellykket, ikke på grunn av, men på tross av de politiske holdninger personer som Stein Erik Hagen står for, sier Stoltenberg, som mener milliardæren bommer stygt når han hevder at det går dårlig i Norge.

- Aldri før har verdiskapningen i Norge vært høyere og aldri før har flere vært i arbeid. Produktiviteten er høyere i Norge enn i EU og USA, sier Stoltenberg.
Statsministeren har heller ikke stort til overs for Hagens utfall mot formuesskatten, og mener at kritikken er et bevis på at skatten treffer riktig.

- Den skatten treffer nettopp mennesker som har veldig mye, som Stein Erik Hagen, og de bør også bidra til fellesskapet og det spleiselaget som kjennetegner hva et godt samfunn er, sier Stoltenberg.

Hagens oppgjør med likhetssamfunnet, som ifølge ham dyrker middelmådigheten, går heller ikke hjem hos statsministeren.
- Hagen selv burde være mer takknemlig for det velferdssamfunnet har gitt ham og hans familie, mener han.

- Stein Erik Hagen har tjent meget godt på at kjøpekraften er godt fordelt i Norge. Det har gitt ham kunder og en etterspørsel som har bidratt til at han har tjent sine penger. Hagen er selv et bevis på at det er mulig å bli rik her i landet, sier Stoltenberg.