Sterk sluttspurt på Oslo Børs

Førjulsoppgangen på Oslo Børs fortsatte i romjula. Torsdag sluttet hovedindeksen på 488,12 poeng etter en oppgang på 1,53 prosent.

 

Mange forskjellige krefter virket inn, men sterk vekst i oljeprisen gjennom julehelgen bidro mest til at børslokomotivene igjen sørget for at hovedindeksen steg kraftig. StatoilHydro steg med 2,4 prosent, Orkla med 3,68 prosent, Rec med 3,2 prosent og Marine Harvest med 3,55 prosent.

Telenor og Hydros bidrag var langt mer beskjedne.

Men de virkelige nyttårsrakettene på Oslo Børs var Tandberg Storage, CanArgo Energy og Fast.

Tandberg fikk sitt hovedprodukt godkjent av Licenses Management International og dermed steg aksjen med hele 36,43 prosent. CanArgo la fram nye opplysninger om fremdriften av selskapets virksomhet i Georgia, og dermed spratt aksjen i været med 19,32 prosent.

Fast steg igjen, denne gang med 11,11 prosent, og forklaringen er at duoen i ledelsen, Fussel og Keith, nå er på vei ut mens Orkla er på vei inn.
De andre på vinner- og taperlista hadde så liten omsetning at utslagene ikke gir grunnlag for noen konklusjoner. At de fleste investorene har langfri viste en omsetning på fem milliarder kroner som er under halvparten av årsgjennomsnittet.