Brannfakkelen

Den brannfakkelen Skanska nå sender inn i byggenæringens organisasjoner må tas meget alvorlig. Bakgrunnen kan være at man føler at man ikke får god nok støtte i bl a den konflikten mange bedrifter har i forhold til Statens vegvesen. En rekke vei- og bruprosjekter blir nå utsatt - og det kan i verste fall føre til permitteringer og oppsigelser i løpet av kort tid i anleggssektoren.

 

Flere i anleggssektoren har for lengst ropt varsku, men det synes ikke som om ledelsen i bl a BNL har tatt faresignalene inn over seg. Og det til tross for at det gjennom lang tid har bygget seg opp en konflikt som de fleste egentlig ikke skjønner noe av. Bakgrunnen for at prosjektene utsettes er at de er blitt dyrere enn beregnet. Men det synes å være så stor forskjell i synet på hva som er virkeligheten, at kun møter på høyeste hold nå kan løse opp i dette.

I Statens vegvesen har det lenge vært et ledelsesvakum etter at det ble klart at Olav Søfteland måtte gå som vegdirektør. Det har vært et mellomspill ved at assisterende vegdirektør Kjell Bjørvig rykket opp. Nå er den nye vegdirektøren Terje Moe Gustavsen kommet på plass, og det haster veldig å få til et møte mellom han og BNL-ledelsen. På grunn av den alvorlige situasjonen har man ingen tid å miste, hevder anleggsfolk overfor Byggeindustrien.

Kanskje kan innspillet fra Skanska nå føre til at det skjer noe i denne saken. Allerede nå lider anleggsbransjen, men om noen få måneder kan situasjonen bli prekær.