SPDE kjøper i Haugesund

Eiendomsutviklingsselskapet Scandinavian Property Development (SPDE) har kjøpt utbyggingsprosjektet Flotmyr, en del av nye Haugesund Arena.

Prosjektet er på 69.100 kvadratmeter og kjøpesummen er 210 millioner.

- Dette prosjektet har mye til felles med våre to øvrige prosjekter, Fornebu og Hinna Park, og er et nytt skritt videre mot vårt mål om å bli et ledende skandinavisk eiendomsutviklingsselskap, sier administrerende direktør i SPDE, Stein Haugbro.

Flotmyr-prosjektet som skal ferdigstilles i 2011 - 2013, er på til sammen 69.100 kvadratmeter fordelt på 30.000 kvadratmeter shoppingareal, 19.800 kvadratmeter bolig og 19.300 kvadratmeter parkeringsplasser. Kjøpesummen er 210 millioner. SPDE forventer at prosjektet vil gi en egenkapitalavkastning på over 20 prosent. Transaksjonen avhenger av både selger og kjøpers styregodkjennelse.

- Haugesund og Haugalandet er et spennende område. Regionen har høy aktivitet med olje, gass og offshore som de sentrale driverne. Befolkningsveksten er høy og etterspørselen etter ny arbeidskraft sterk. Det er derfor ikke noen tendenser til redusert aktivitet på boligmarkedet. Prisene så langt i år er opp syv prosent, sier Haugbro.

Flotmyr-prosjektet er en del av Haugesund Arena, den nye hjemmebanen til fotballklubben Haugesund som møtte Lillestrøm i cupfinalen denne helgen. SPDEs andre utbyggingprosjekter er nabo til Stabæks nye stadion på Fornebu og nye Viking stadion i Hinna Park.

Scandinavian Property Development er selskapet bak Norges største eiendomskjøp, Fornebu, med et samlet uviklingspotensial på ca 543.000 kvadratmeter og 15.000 m2 eksisterende næringsbygg. I tillegg eier og utvikler SPDE prosjektet Hinna Park utenfor Stavanger, med et samlet utviklingspotensial på ca 134.000 kvm, primært kontor/næringsarealer. Etter kjøpet i Haugesund utgjør samlet utviklingspotensial 727.000 m2 - ca 64% bolig og ca 36% kontor/næring.

SPDE frykter ikke de kortsiktige krusningene i eiendomsmarkedet. De viser til at makrobildet for bolig- og næringseiendom i Norge er svært sterkt, og ingen steder er bildet sterkere enn i Oslo og Rogaland.

- SPDE skal levere høy avkastning. Vi sikter mot en avkastning på egenkapitalen (IRR) på 20% over tid. De sterke makrotrendene gjør oss trygge på denne prognosen, sier Haugbro.