Børsuka avsluttet med solid nedtur

Etter en positiv start, raste verdien av aksjene på Oslo Børs utover fredagen, godt hjulpet av fallende oljepris og svak dollar.

Etter at investorene fredag formiddag sendte hovedindeksen opp til hele 518,91 poeng, bar det deretter rett utfor. På det laveste lå hovedindeksen på 503,75 før pila igjen pekte oppover og indeksen endte på 507,3 poeng, ned 1,3 prosent fra torsdag.

Det ble omsatt aksjer for 13,5 milliarder kroner på ukas siste dag. Hovedårsaken til fredagens nedtur er en oljepris på retur, svak dollarkurs og en generell negativ markedsutvikling i Europa, skriver DN.no.

Blant de store taperne var dollaravhengige selskaper som Tandberg som røk på en nedtur på 5,36 prosent til en aksjekurs på 123,50 kroner. Norske Skog falt ytterligere fredag, med 5,58 prosent til 39,80 kroner. Møbelkonsernene Ekornes og Hellegjerde falt henholdsvis 14,8 og 8,33 prosent, mens tungvekteren StatoilHydro falt 2,14 prosent.

Fredagens vinner var oljeselskapet Norse som steg 14,17 prosent etter nyheten om et enormt oljefunn i Brasil, der selskapet sitter på tre lisenser.

Også børsene i Europa og Asia var ned fredag. Etter en uke preget av både opp- og nedturer endte hovedindeksen i Oslo til slutt ned 0,59 prosent.