Grunnstein på plass ved ny postterminal

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete og konsernsjef i Posten Dag Mejdell la onsdag ned grunnsteinen ved Postens nye Østlandsterminal på Robsrud.

- Jeg er stolt over at vi endelig har lagt ned grunnsteinen til et av Norges største og mest fremtidsrettede industribygg. Østlandsterminalen blir hjertet i Postens fremtidige distribusjonssystem, sier konsernsjef Dag Mejdell om terminalen, som bygges i Lørenskog kommune.

Raskere postgang
Den nye Østlandsterminalen blir en moderne terminal med sorteringsmaskiner i verdensklasse. Anlegget vil gi raskere og mer effektiv postsortering, som igjen betyr økt leveringskvalitet og raskere postgang. Over halvparten av all brevpost i Norge, ca tre millioner sendinger, vil daglig bli sortert ved den nye terminalen.

Ny terminal klar i 2010
Postens nye Østlandsterminal vil åpne i 2010. Posten vil da flytte fra Brevsenteret i Biskop Gunnerusgate 14 (lavblokka), midt i Oslo sentrum. Brevsenteret i Oslo sentrum har vært i drift siden 1976, men tilfredsstiller ikke lenger de krav som stilles til en moderne postterminal.

Stor arbeidsplass
I første omgang vil ca 1500 ansatte flytte arbeidsplass. Brevsenteret i Oslo, Postreklamesenteret i Persveien, Tungpostterminalen, Transportsenteret på Alnabru og omkringliggende distribusjonsenheter vil ha sitt sete på Østlandsterminalen. På sikt vil det kunne bli til sammen 3000 postansatte på Robsrud.

Sikkerhet og miljø
- Vi legger opp til et åpent og effektivt produksjonsmiljø med miljøvennlig og moderne teknologi. Det er viktig for oss å skape gode arbeidsforhold og god brukervennlighet. De ansatte skal trives og ha en trygg og sikker hverdag, sier Dag Mejdell.

Inn i landskapet
For Posten er det også et prioritert område å få terminalen til å passe inn i omgivelsene på best mulig måte. Det har vært jobbet mye med landskapstilpasning og estetikk, for at terminalen skal gli godt inn i terrenget.

Posten legger stor vekt på at terminalbygget skjermes fra boligbebyggelsen i nærområdet og det bygges derfor ned i terrenget, i flere nivåer, med store grøntområder som omkranser bygningene. Men det er ikke bare ytre fasade som prioriteres. Også innvendig vil det bli innbydende, med god oversikt og friske farger.