Jevn oppgang på Oslo Børs

Etter en svak åpning begynte hovedindeksen på Oslo Børs ved lunsjtider onsdag å legge på seg igjen.

Da børsen stengte lå indeksen på 514,09 poeng etter en oppgang på 1,09 prosent i løpet av ettermiddagen.

Beslutningen om uendret rente og nedjusteringen av fremtidig rentenivå bidro til at kroneverdien sank mens dollar steg. Det hjelper mange norske selskaper som har sine inntekter i dollar og utgifter i kroner.

Det var likevel tall fra USA som igjen bidro til at alle Europas børser steg i løpet av onsdagen. Oljeprisen gikk også opp og onsdag kveld var det ventet at den amerikanske sentralbanken ville gjøre ytterligere et lite kutt i styringsrenten.
Tallene som sendte oljeprisen opp var påvirket av de amerikanske oljelagrene. De viste at det var mindre olje på lager enn det markedet trodde.

Både StatoilHydro og Hydro fikk likevel en svak nedgang også onsdag mens Telenor og Orkla gikk andre veien. Telenors oppgang var på hele 6,33 prosent. Det er eksepsjonelt mye i et selskap som er verdt over 200 milliarder kroner.
Totalt ble det omsatt for over 16 milliarder kroner i løpet av dagen.

Norske Skog som i hele år har sunket i verdi, har de siste ukene steget betydelig. Onsdag gikk aksjen opp med ytterligere 7 prosent. Forklaringen er imidlertid at bransjen nå går så dårlig at alle forventer store strukturelle endringer.

Det kan ofte gi en pen avkastning til aksjonærene også i selskaper som sliter tungt.