Tøffe tider for byggaksjene

Byggaksjene på Oslo- og Stockholmsbørsen har gjort det elendig det siste halve året. Bare AF Gruppen kan vise til en positiv utvikling.

På tross av at de fleste entreprenører sitter med store ordrebøker, bekymrer investorer seg for fremtidsutsiktene. Det er spesielt korreksjonen i boligmarkedet som drar ned aksjene.

Det siste halve året er det bare AF Gruppen som kan vise til en positiv utvikling, men heller ikke for dem er det snakk om noen pangperiode. AF har steget 2,1 prosent siden slutten av april.

I går gikk NCC-aksjene ned rundt åtte prosent på Stockholmsbørsen etter at resultatet for entreprenørkjempen kom inn lavere enn analytikerne hadde spådd. Gårsdagens fall til tross så er NCC det selskapet som kommer nest best ut siste halvår med minus 14,0 prosent.

Skanska legger frem tall torsdag, og kan hittil vise til en kursnedgang på 20,3 prosent. Svenske di.se melder derimot at analytikerne fortsatt er positive til aksjen.

Veidekke kommer også med tall torsdag, og i deres tilfelle har kursen gått ned 20,5 prosent. Mens Block Watne Group Homes ligger i samme sjiktet med minus 19,6 prosent. Peab har også en nedgang på 20,4 prosent.

Aller verst har JM gjort det, og verdien av selskapet har falt med hele 38,7 prosent på Stockholmsbørsen.