Mestergruppen går for norsk IT-løsning

Byggekonsernet Mestergruppen AS har inngått en samarbeidsavtale med software- og konsulentselskapet ASP.

Avtalen gjelder implementering av programvare for drift, lager- og økonomistyring for Mestergruppens medlemsbutikker i Byggeriet-kjeden.

ASP har fra før lang erfaring med leveranser av IT-tjenester til byggvarehus, trelast- og entreprenørbedrifter, bl.a. Byggmakker og Maxbo. ASP har over tid bygget en unik kompetanse for de behov innenfor salg, økonomi og lagerstyring som denne bransjen har . Dette gjør at Byggeriet og Mestergruppen vil nyte godt av ASP sin løsning Nexstep, som forenkler prosesser knyttet til endringer i database og prissetting. Dette vil komme både bedrift og kunder til gode i et marked hvor råvareprisene endres kontinuerlig. Nexstep-løsningen er svært fleksibel, og kan tilpasses den enkelte butikks egne behov og utfordringer. Avtalen omfatter også opplæring og overføring fra tidligere support- og ERP-systemer.

- For oss i ASP er det en stor anerkjennelse å bli valgt som leverandør til Mestergruppen, sier daglig leder Tor Espen Larsen. - Vi gleder oss til å videreføre vår IT-løsning innenfor trelast- og byggvarebransjen sammen med en samarbeidspartner vi opplever som svært profesjonell.

- Vi ser veldig frem til samarbeidet, sier Per Holm, kjedeleder i Byggeriet.

- Nexstep er allerede i bruk i mange av Mestergruppens datterselskaper. Vi så at dette fungerte, og var veldig fornøyde. Defor vil nå også Byggeriet dra nytte av denne bransjeløsningen, som vil forenkle hverdagen når det gjelder prisoppdateringer, dekningskontroll, fakturering, lagerstyring og nettbutikk.

Byggeriet er en del av Mestergruppen AS, som har lange tradisjoner innenfor byggevirksomhet i Norge, og består i dag også av bl.a. Mesterhus og Systemhus. Med 100 medlemsbutikker er Byggeriet dessuten en av landets største byggvarekjeder.

ASP er en totalleverandør av IT-tjenester til trelast- og byggvarebransjen. ASP har sitt hovedkontor på Gjøvik, og er et lokalt eid selskap med 35 ansatte og en forventet omsetning på 40 millioner kroner i 2007.