Farlig vann mange steder

Folk i store deler av Oslo må nå koke vann etter at det er funnet parasitter i vannet. Det er ikke lenge siden at Bergen fikk store problemer med sin vannforsyning på grunn av de samme parasittene. Mange vannverk og vannledningsystemer synes å være svært sårbare.

Vi har vært opptatt av manglende vedlikehold og utbygging av infrastruktur i mange år. Det er guds under at ikke flere har dødd eller blitt syke av dårlig drikkevann. Skjønt her kan det være store mørketall. Men dette gjelder offentlige bygg og anlegg over hele linjen. Vedlikehold er forsømt - og etterslepene blir stadig større. Klimautfordringene blir også større - og kravet til vedlikehold vil øke sterkt i årene som kommer.

Kanskje må det skje en katastrofe i Oslo for at politikerne skal begynne å handle. Men folk som har vært rammet ellers i landet må da være like mye verdt som en Oslo-borger? Vi har nok av eksempler å vise til politikerne rundt om. Nå kreves det handling og penger for å få satt bygg og anlegg i skikkelig stand.