Nye Veidekke-oppdrag i Stockholm

Veidekke Bygg Stockholm AB har fått i oppdrag av Citycon å bygge et nytt butikksenter og leiligheter i Liljeholmen, Stockholm.

Citycon, Finlands ledende eiendomsinvesteringsselskap med kjøpesentra og forretningsbygg som spesialitet, har bedt Veidekke Bygg Stockholm AB om å delta i utbyggingen av Liljeholmstorget i Liljeholmen, sør for Stockholm.

Kontrakten omfatter bygging av nytt butikksenter på ca. 38 000 kvadratmeter. Over butikkene blir det ca. 80 leiligheter fordelt over ca. 8 200 kvadratmeter. Butikksenteret og leilighetene oppføres i tilknytning til et eksisterende kontor- og forretningsbygg. I kontrakten inngår også installasjonsarbeider i et nytt parkeringshus med plass til nær 1000 biler.

Åpning av butikksenteret er planlagt til høsten 2009 og leilighetene er beregnet ferdigstilt våren 2010. Prosjektet utføres som en partneringkontrakt med en verdi på ca. 340 mill. SEK.

Liljeholmstorget er et av Citycons mest omfattende utviklingsprosjekter og ett av i alt 15 prosjekter i Sverige. Totalt eier Citycon drøyt 90 kjøpesenter og forretningsbygg i Sverige, Finland og Baltikum med en verdi på over 20 milliarder SEK. Citycon har vært notert på børsen i Helsingfors siden 1988.