412 millioner til nye St. Olav

Neste år bevilges det 412 millioner kroner til helsedelen av det nye universitetssykehuset. Dermed kan byggefase 2 videreføres, melder Helsebygg Midt-Norge.

Regjeringens forslag til Statsbudsjett for 2008 innebærer at Helse Midt-Norge får mer penger til pasientbehandling og bedre forutsetninger for å betjene renter og kapitalkostnader.

Tilleggsbevilgningen som kom i 2007 videreføres og basisrammen foreslås økt fra 7 til 8 milliarder kroner.

Helse Midt-Norges adm. direktør, Jan Eirik Thoresen, kommenterer statsbudsjettet slik:

- Vi er glade for viljen til å prioritere pasientbehandling og at opptrappingsplanen for psykisk helsevern nå fullføres. Bevilgningen vil sette oss bedre i stand til å nå kravet om økonomisk balanse neste år, men omstillingsprosessen og tiltak for å redusere kostnader må pågå som før.

- Vi har betydelige utfordringer knyttet til framtidige kapitalkostnader og har en presset likviditet som følge av tidligere underskudd, sier Thoresen.

I 2008 bevilges det 412 millioner kroner til helsedelen av nytt universitetssykehus i Trondheim og realiseringen av fase 2 kan videreføres.

Planlagt utbygging og investeringer i tråd med opptrappingsplanen for psykisk helsevern kan fullføres og Helse Midt-Norge vil arbeide videre med planer for bl.a. nytt sykehus i Molde og ny barneavdeling i Ålesund.