Fornuftig av Reiten

Vi synes det var meget fornuftig av Eivind Reiten å trekke seg som styreleder i StatoilHydro. Nå gjenstår det bare å få Hydro vekk fra Statoil-navnet.

Det å slå olje- og gassdivisjonen i Hydro sammen med Statoil er greit, men å lage det kunstige navnet StatoilHydro synes vi er meget ugreit. Dette var en av de mange betigelsene Reiten satte frem i forbindelse med fusjonen. Til tross for at store deler av det politiske maktapparatet mislikte både navnet og Reiten som styreleder, var det ingen som våget å ta opp kampen mot den mektige og egenrådige industrilederen.

Reiten er helt opplagt en meget dyktig industrileder, men hans image har nok fått seg en kraftig skrape i lakken de siste ukene. For deler av Regjeringen - og kanskje ikke minst for Senterpartiet hvor Reiten i sin tid hørte hjemme - ble han et problem. Nå løste problemet seg selv. Dessverre har bare dette med navneprosessen kostet selskapet - og indirekte skattebetalerne - hundrevis av millioner kroner. Håpet er at man ikke kaster de gamle Statoil-skiltene. De kan fort komme opp igjen.