Isolerende spiralport

Hörmanns nye HSS 6530 port har brutt kuldebro, gode isolerende egenskaper, hurtig åpning med spiralvikling som er tilnærmet vedlikeholdsfri og som skåner portbladet.

Ansvarsbevisst omgang med energiressurser og kostandsreduksjonen dette gir, er et viktig aspekt ved nyutvikling av stordimensjonerte porter. For å klare dette har Hörmann utstyrt den nye HSS 6530 med spesielle produktegenskaper.

30 mm tykke portprofiler med brutt kuldebro og en U-verdi på inntil 2,9 iht. DIN EN 12428, gir den nødvendige isolasjonsevnen til at den egner seg som utvendig port. Portbladets høye stabilitet, også ved maksimumsmålene på 6500 mm bredde og 6000 mm høyde, oppnås fordi portprofilene er forbundet med hverandre over hele bredden.

En nyutviklet spiralkonsoll gjør det mulig med en hastighet på inntil 3 m/sek. Porten er også konstruert for hyppige portløp. Opprullingsteknikken sørger for at profilene skånes og ikke kommer i berøring med hverandre. Kunststoff-løpehjul i sidene, slitasjebestandig kjedeføring og hengselforbindelser i kunststoff er konstruert for langvarig og støysvak drift.

Ifølge portprodusenten sparer man også tid og penger, ettersom portblad, motor og lager er forhåndsmontert som enhet. Ved reparasjon er det enkelt å skifte ut profilene ved hjelp av en spesiell klipsteknikk.