USA inndrar svarteliste med Hydro og Statoil

Det amerikanske kredittilsynet som i juni satt Statoil og Norsk Hydro på en liste over selskaper som amerikanerne bør holde seg unna, inndrar nå hele listen etter klager.

Kredittilsynet har fått mange klager fra selskaper som er satt opp på svartelisten, blant annet har flere ment at listen var utdatert.

Tilsynet har nå derfor fjernet linken til listen med et titall selskaper som opererer i fem «terroriststater»: Cuba, Iran, Nord-Korea, Sudan og Syria.

Statoil og Norsk Hydro, som begge er notert på børsen i USA, havnet på listen på grunn av investeringer i Iran og på Cuba.

- Vi har hele tiden vært åpne overfor amerikanske myndigheter om våre investeringer i Iran, og det har vi opplevd at har vært greit, sa informasjonssjef Rannveig Stangeland i Statoil til NRK etter at selskapets navn dukket opp på listen.

Det amerikanske kredittilsynet opplyser at siden der selskapene var ramset opp har fått mange klikk, og at interessen var størst når det gjaldt å sjekke hvilke selskaper som var involvert i Iran.

Men klagestrømmen gjør at listen inndras inntil videre, mens det jobbes med å oppdatere og forbedre den.