Statsbygg blant de største

Med egenkapital på nesten 19 milliarder kroner er Statsbygg på en solid 8. plass blant de 500 norske selskapene med størst verdi. Det viser ferske tall fra tidsskriftet Kapital.

Kapital har gjennomført sin årlige gjennomgang av årsrapporter fra Norges 500 største bedrifter. Statsbygg er på 8. plass for størst egenkapital bak Statoil, Norsk Hydro, DnB Nor, Telenor, Orkla, Statkraft og Nordea. Statsbygg ligger foran KLP, Hafslund, Yara International, Storebrand og Aker Kværner, for å nevne noen. Statsbyggs egen kapital har økt med over 1 milliard kroner det siste året.

Fordelt på antall ansatte er Statsbygg helt i toppen med omtrent 28 millioner kroner pr. ansatt (670 ansatte), mens Statoil, som har den største kapital i Norge, har omtrent fem millioner pr. ansatt.

Statsbyggs omsetning i 2006 er på 2 571 millioner kroner. Omsetningen har vokst med 69 millioner kroner fra året før og med 133 millioner på to år. Det gir Statsbygg 164. plass blant de 500 største selskapene.

Statsbygg har beholdt 8. plass for beste marginer fra fjorårets undersøkelse, med samme 49 prosent netto fortjenestemargin.

- Vi forvalter 2,3 millioner kvadratmeter og er blant de største eiendomsforvaltere i Norge. Det er derfor ikke urimelig å være rangert på 8. plass i Kapitals undersøkelse, sier kommunikasjonsdirektør i Statsbygg, Hege Njaa Rygh