Norge i rødt, hvitt og grått

Nordmenn bruker helst nasjonalfargene rødt og hvitt når de skal male husene sine.

I en undersøkelse gjennomført av Norstat, viste det seg at nordmenn helst maler husene sine i de tradisjonelle fargene rødt og hvitt, mens blått faller noe lenger ned på ønskelisten. Fire prosent av befolkningen oppgir at de bevisst velger farger fra det norske flagget.

- I dag har 29 prosent av befolkningen hus som er hvite, og 18 prosent av befolkningen har hus som er røde. Mens 11 prosent av befolkningen har hus som er grå, så er det kun fire prosent som har hus som er blå. Vi har et utvalg av ferdigblandende malespann, og kan bekrefte at fargene som kommer frem i denne undersøkelsen er farger som er standard produkter hos oss. Behovet for blandemaskiner er lik null da vi har fargespesialister som til en hver tid vet hvilke farger som er mest populære. Her kan forbrukerne spare tusener av kroner og tid, og samtidig som de kan male huset sitt med et kvalitetsprodukt, sier Jon-Ola Stokke, daglig leder i BYGGmax Norge.

Nordmenn foretrekker hvite hus

Markedsundersøkelsen viser videre at 30 prosent av de spurte som ønsket å male om huset sitt ville valgt fargen hvit. Tretten prosent av de spurte ville valgt fargen rød, mens tredjeplassen ble delt mellom grå og gul.

- Vi oppfatter det norske markedet som tradisjonelt i forhold til malingsprodukter, og hvor forbrukeren først og fremst har et bevisst forhold hus og maling. Det er derfor med stor glede vi kan tilby forbrukerne Alpina, den tyske tradisjonsrike, velrenommerte og seriøse produsenten av maling i over 100 år. Helt siden 1885 har tyske Alpina levert maling til kvalitetsbevisste forbrukere, sier Jon-Ola Stokke.


Midt-Norge er mest fargerike

Hvitt er favorittfargen over hele landet, men det er likevel noen små forskjeller i fargepreferansene på landsbasis. På delt andreplass ønsker befolkningen i Midt-Norge å male husene i fargene rød eller gul, mens tredjeplassen er helt klart blå. På Vestlandet ønsker de fleste å male til hvitt mens andreplassen ble fargen gul, tett etterfulgt av fargen grå, rød og brun. Nord-Norge liker også sterke farger og hele 14 prosent ønsker å male huset sitt i rødt, med en delt tredjeplass på blå og gul. Østlandet vil helst male husene i hvitt eller rødt, mens 31 prosent av befolkningen i Oslo ønsker hvitt, og 18 prosent grått som farge nummer to.

Markedsundersøkelsen er gjennomført av Norstat på vegne av BYGGmax Norge. Undersøkelsen er gjennomført med et landsrepresentativt utvalg av befolkningen over 15 år.