NCC arrangerer Barnas Byggeskole

NCC Barnas Byggeskole arrangeres for andre gang i Norge. Tilbudet er for barn med tilknytning til NCC, samt barn fra inviterte skoler.

Barn i alderen 8-12 år får i uke 33 mulighet til å prøve seg på ulike byggeoppgaver, i tillegg til lek og andre sommeraktiviteter.

Målsettingen med byggeskolen er å:
* Gi barn en morsom og utviklende sommeruke
* Øke kunnskap og interesse for byggebransjen, teknikk- og realfag
* Vise viktigheten av å ta hensyn til miljøet

I 2006 ble NCC Barnas Byggeskole arrangert over to uker i Oslo. I år blir byggeskolen arrangert fem steder i Norge; Oslo, Bergen, Arendal, Trondheim og Stavanger. Den blir også arrangert i Sverige, Finland og Danmark.

Oslo
Byggeskolen avholdes tre dager Husbergøya, i tillegg er det lagt opp til en dag med vedlikehold i parkene på Grünerløkka og en dag med besøk på asfaltfabrikk og besøk hos NCC Roads i Drammen. Transport til og fra Husbergøya skjer med båten MS Carnival. På Husbergøya er prosjektet i år å bygge et amfi med enkelt tak. Elever fra Lakkegata skole vil delta på byggeskolen.

Bergen
Byggeskolen skal kombinere et byggeprosjekt med ulike former for sommeraktiviteter som idrett, lek, natursti, fisking mv på Skomakerdiket, Fløyen og i Bergen sentrum.

Arendal
Byggeskolen skal kombinere et byggeprosjekt med ulike former for sommeraktiviteter på Gildestua, Hove på Tromøya. Elever fra Stinta skole vil delta sammen med NCC-ansattes barn.

Trondheim
Byggeskolen skal kombinere et byggeprosjekt med ulike former for sommeraktiviteter på byggeplassen på St Olavs hospital. Elever fra Kalvskinnet skole vil også delta.

Stavanger
Byggeskolen skal kombinere et byggeprosjekt med ulike former for sommeraktiviteter på Lundsvågen naturskole på Hundvåg. Barn fra Storhaug skole og Lundsvågen vil delta sammen med NCC-ansattes barn.