St Olavs Gate 32 er til salgs. Foto: Knut Neerland/Statsbygg

Statsbygg selger historisk eiendom ved slottet

Statsbygg skal selge landemerket St. Olavs gate 32 ved Slottsparken.

Eiendommen er ventet å gi staten en inntekt på rundt 200 millioner kroner, skriver Statsbygg i en pressemelding.

St. Olavs gate 32 ligger ved siden av Slottet og Slottsparken. Eiendommen er på totalt 5.000 kvadratmeter over fire etasjer fordelt på to bygninger, hovedbygget og annekset.

– Historien og beliggenheten gjør dette til en unik anledning. Regjeringen har besluttet at eiendommen skal selges, og nå gir vi andre muligheten til å utvikle den til det beste for byen og innbyggerne, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg i meldingen.

Hovedbygning og anneks ble bygget for Norges geografiske oppmåling (nåværende Statens kartverk) og det nyopprettete Statistisk Sentralbyrå. Hovedbygget sto ferdig i 1880. Både hovedbyggets og anneksets eksteriør og deler av interiøret er fredet.

Eiendommen selges slik den er i dag, opplyser Statsbygg. For å få frem eiendommens historie og særpreg, og få belyst rammene for en ny bruk av eiendommen, har Statsbygg engasjert Rodeo Arkitekter til å utarbeide en mulighetsstudie. Den viser at eiendommen har et spennende utviklingspotensial i form av eksisterende bygningsmasse og muligens tilbygg eller nybygg.