En byggeplass på Grünerløkka i Oslo er stengt etter at 18 ansatte har fått påvist koronasmitte. 150 personer er satt i karantene etter utbruddet. Foto: Alexander Søvde Brekkhus

Smitteutbrudd ved ny byggeplass i Oslo - 18 bekreftet smittet

En byggeplass på Grünerløkka i Oslo er stengt etter at 18 ansatte har fått påvist koronasmitte. 150 personer er satt i karantene etter utbruddet. AF Gruppen opplyser til Byggeindustrien at byggeplassen er midlertidig stengt ned og det gjennomføres fredag smittevask på prosjektet.

Torsdag ble det utført massetesting av de 150 som jobber på byggeplassen, etter at det tidligere denne uken ble påvist smitte, skriver VG.

Foto: Alexander Søvde Brekkhus

– Siden utbruddet ble oppdaget har det vært tett dialog med det lokale smittevernkontoret og bydelsoverlegen. Torsdag ble det gjennomført massetesting av alle som hadde vært innom prosjektet denne og foregående uke. I samråd med bydelens smittevernsteam er det vurdert at alle som jobber ved byggeplassen skal testes for Covid-19 for å avdekke om det er et utbrudd med skjult smitte ved byggeplassen. Alle skal være i ventekarantene inntil de har fått svar på prøvene sine. Det vil si at alle skal holde seg hjemme i påvente av prøvesvar. Med unntak av vakt- og sikringspersonell, er det ingen på prosjektet i dag, skriver kommunikasjonssjef Wibecke Brusdal i AF Gruppen i en mail til Byggeindustrien.

Fredag skriver bydelsoverlege Mari Skaugen Tindberg i en epost til Børsen at de mistenker et utbrudd av mutert virus på byggeplassen.

Dette er det tredje kjente smitteutbruddet ved byggeplasser i Oslo den siste tiden. Torsdag ble det kjent at 32 personer er smittet på byggeplassen til Petter Stordalens nye hotell i Oslo.

Også ved Pressens hus i Oslo var det nylig et smitteutbrudd. Minst 37 personer på byggeplassen var bekreftet smittet der i slutten av januar. NTB er blant leietakerne som skal inn i Pressens hus når det står ferdig.