Politiet fikk torsdag morgen melding om at det var gått et skred over riksvei 80 ved Kistrand mellom Bodø og Fauske. En bil og en person ble tatt av skredet. Personen er lokalisert og tatt ut av skredet, men er alvorlig skadd. Foto: Sea-King 330 skvadronen / NTBNTB

Mesta-ansatt alvorlig skadd i skred i Nordland

En ansatt i Mesta ble tatt av et skred som gikk over riksvei 80 ved Kistrand i Fauske kommune i Nordland torsdag morgen. Personen er alvorlig skadd.

– En bil og en person ble tatt av skredet. Vedkommende er nå lokalisert og tatt ut av skredet, men er alvorlig skadd. Den skadde er tatt med inn til Nordlandssykehuset for behandling, sa operasjonsleder Kenneth Magnussen i Nordland politidistrikt i en pressemelding i 10-tiden torsdag.

Politiet fikk melding klokken 7.50 om at det var gått skred over riksvei 80 ved Kistrand mellom Bodø og Fauske. Alt av disponibelt mannskap inkludert lavinehund ble sendt til stedet.

Vaktkommandør Magne Brunes i Salten 110-sentral sier til NTB at det er snakk om et sørpeskred, og at det også har gått over jernbaneskinnene som går langs riksvei 80.

Hovedredningssentralen Nord-Norge sendte et Sea King redningshelikopter og en redningsskøyte til skredområdet.