Lakseslakteriet i Langevåg på Bømlo skal bygges ut.

H2 Hardanger skal lede lakseutbygging på Bømlo

H2 Hardanger blir Hardanger Fiskeforedlings samarbeidspartner innenfor prosjektadministrasjon for utbygginen av lakseslakteri i Langevåg på Bømlo.

Oppdrettsselskapene Fylkesnes Fisk AS, Eidesvik Laks AS, Lingalaks AS og Tombre Fiskeanlegg AS har gått sammen om å bygge ut anlegget til tidligere Espevær Laks.

Anlegget skal produsere cirka 200 tonn sløyet fisk hver dag. Anlegget blir bygget for å kunne ta i mot fisk fra ventemerd, brønnbåt, bløggebåt og slaktebåt.

H2 Hardanger er engasjert av eierne for å ta rollen som prosjektleder for byggherre. Anlegget er under prosjektering og det er forventet at det blir sendt ut for prising i løpet av mars måned.

– For oss er det ein stor tillitserklæring å få delta i prosjekteringsarbeidet og vidare i utbygginga av dette prosjektet, sier prosjektleder Olav Mikal Fykse i en pressemelding.

– I tillegg til å ha rolla som prosjektleiar i prosjektet, har vi i prosjekteringsarbeidet, rollen som BIM-koordinator, RIB, RIG, RIE og RIVa. Dette gjør at vi får veldig god kjennskap til prosjektet og får en unik og tett oppfølging på bygg og prosessanlegg, i tett samarbeid med kunde og andre prosjekterende fag, sier han videre.