Det ble en forsiktig åpningsmarkering av XL-BYGG Ryfylkes nye butikk på Hjelmeland. Foto: XL-BYGG

XL-BYGG med ny butikk på Hjelmeland

Da det ble ledige butikklokaler i nabokommunen, Hjelmeland, så daglig leder Olav Stenersen i XL-BYGG Ryfylke potensialet for å starte en ny byggevarebutikk.

Nå er dørene til den nye butikken åpnet under et koronaredusert butikkarrangement.

- Vi har solgt byggevarer i 75 år som Ryfylke Trelast og åpnet et XL-BYGG byggevarehus på Tau i Ryfylke i 2018. Med et solid kjedekonsept som XL-BYGG i ryggen, nølte vi ikke med å utvide med nok en butikk da lokalene til Enkel Bygg og Butikk på Hjelmeland ble ledige, og vi fikk muligheten til å ekspandere, forteller daglig leder Olav Helland Stenersen i XL-Bygg Ryfylke i en pressemelding.

Hjelmeland ligger i en hyttekommune med høy aktivitet og 40 minutters kjøretur fra XL-BYGG butikken på Tau. Etter at beslutningen om å overta lokalene var tatt, startet raskt planleggingen av ny butikk med god planleggingshjelp fra kjedekontoret.

Artikkelen fortsetter under bildet

Olav Helland Stenersen, daglig leder i XL-BYGG Ryfylke og Thomas Skjærvold, bedriftsutvikler i XL-BYGG på åpningen av den nye avdelingen. Foto: XL-BYGG

Det ble en forsiktig åpningsmarkering uten stor festivitas på grunn av korona, men det satser Olav Helland Stenersen og de 13 kollegaene pluss ekstrahjelper på å ta igjen med en skikkelig butikkaktivitet så snart smittesituasjonen tilsier det.

- Vi valgte XL-BYGG fordi kjeden gjør oss til den lokale eksperten på byggevarer for både privat- og proffkundene våre i Ryfylke. For å betjene hyttefolket i området, vil vi fortsette med hytte- og turutstyr, som den forrige butikken hadde, sier Stenersen.

Kjededirektør Are Ellingsve. Foto: XL-BYGG

XL-BYGG Ryfylke på Hjelmeland og Tau omsatte for 80 millioner kroner i 2020.

Kjededirektør i XL-BYGG, Are Ellingsve, sier at XL-BYGG Ryfylke er en markant spiller i sitt lokalmarked med lange tradisjoner.

- Jeg er utrolig glad for at XL-BYGG Ryfylke lykkes så godt, og at de nå ekspanderer med butikk på Hjelmeland. I et hyttemarked i kraftig vekst er dette en satsning vi har stor tro på, og dette gir også XL-BYGG bedre dekning i et viktigvekstmarked.

Vi ønsker XL-BYGG Ryfylkes nye avdeling på Hjelmeland velkommen, og lykke til, sier kjededirektøren i meldingen.