NBBLs prisstatistikk viser at prisene på borettslagsboliger steg 2,7 prosent i 4. kvartal 2020, og 8,7 prosent i 2020 totalt. Foto: Nadia Frantsen/NBBL

Prisene på borettslagsboliger økte 8,7 prosent i fjor

NBBLs prisstatistikk viser at prisen på borettslagsboliger økte 2,7 prosent i 4. kvartal 2020. Det siste året har prisene steget til sammen 8,7 prosent.

NBBL skriver i en pressemelding at etter noen år med moderat prisvekst, er det bemerkelsesverdig at prisene steg i et år fylt med usikkerhet og økonomisk nedtur forårsaket av covid-19.

– Regjeringens tiltakspakker bidro til at troen på norsk økonomi og arbeidsmarkedet kom tilbake langt raskere enn fryktet. Bedre utsikter i norsk økonomi kombinert med rentekutt og oppmykning av boliglånsforskriften fremstår i ettertid som de viktigste årsakene til den kraftige prisveksten i tredje og fjerde kvartal, sier sjeføkonom i NBBL, Christian Frengstad Bjerknes, i meldingen.

– Media preges i disse dager av mange luftige boligprisprognoser for 2021. NBBL tror imidlertid på en mer moderat boligprisvekst rundt tre prosent i 2021 av følgende grunner, sier Frengstad Bjerknes og peker på at boliglånsforskriften er strammet inn sammenlignet med 2020, en raskere renteoppgang som følge av bedre utvikling i norsk økonomi og at det ferdigstilles mange boliger.

– Oslo er dessverre unntaket, men til gjengjeld er innstrammingen av boliglånsforskriften størst i hovedstaden.