Espen Sørbye Fredriksen. Foto: WSP

WSP satser på samfunnsutvikling - ansetter Espen Sørbye Frederiksen

WSP ansetter Espen Sørbye Frederiksen som leder for et nytt forretningsområde, WSP Samfunnsutvikling.

– WSP ønsker med dette å hjelpe byer, tettsteder og virksomheter med å designe og utvikle trygge, sikre og velfungerende samfunn for fremtiden, skriver selskapet i en pressemelding.

Fra 1. januar samles WSPs kompetanse innen samfunnsutvikling i en egen enhet, ledet av Espen Sørbye Frederiksen. Han har 20 års erfaring som konsulent og leder, fra blant annet Accenture, Attensi, AFRY og Steen & Strøm. De siste tolv årene har han jobbet med strategi, bærekraft og teknologi i sitt eget selskap, CSR Consulting.

– Det å bli en del av et av verdens sterkeste miljø på samfunnsutvikling er utrolig gøy. Fordi WSP er et globalt selskap får jeg nå 50.000 nye kollegaer som hver dag jobber med å identifisere utfordringer og muligheter vi står ovenfor. Sammen skal vi framtidssikre verden ved å finne de smarteste løsningene samfunnet trenger, sier Frederiksen i meldingen.

I høst startet arbeidet med å strukturere og etablere det nye forretningsområdet, som vil telle rett under 70 ansatte.

– Enheten vil bestå av store deler av tidligfasemiljøet i WSP Norge; spesialister innen by-, tettsteds- og eiendomsutvikling, brukermedvirkning, pedagogikk, helse, analyse og arkitektur, skriver selskapet.

– Samfunnsutvikling er et viktig strategisk satsingsområde som allerede i dag gjennomsyrer alt WSP er og gjør. Ved å samle sammen de unike og solide fagmiljøene innenfor dette området til én enhet vil vi kunne videreutvikle det aller beste fagmiljøet innen samfunnsutvikling, som igjen vil gi enda større slagkraft i markedet, sier administrerende direktør i WSP Norge, Mickey Johansson.