Illustrasjon: O.B. Wiik

O.B. Wiik leverer giganthall for selvkjørende kjøretøy

O.B. Wiik har vunnet en kontrakt med svenske AstaZero AB for å levere hva de beskriver som verdens største dukhall.

– Vi i O.B.Wiik er stolte og glade for å ha blitt tildelt denne viktige kontrakten fra AstaZero AB. For oss er dette nok et bevis på at O.B.Wiik’s attraktivitet i markedet og at vårt høye fokus på kompetanse, kvalitet og leveringsevne gjør oss til en foretrukket samarbeidspartner, sier konsernsjef i O.B.Wiik, Paal Tønsberg, i en pressemelding på halleverandørens egne nettsider.

Hallen fra O.B.Wiik skal være 700 meter lang og 40 meter bred, med en midtseksjon på 140 meter som vil være 60 meter bred. Hallen skal være klar til bruk til februar 2021, og skal benyttes som en innendørs testbane til utvikling av selvkjørende kjøretøy, heter det i pressemeldingen.

AstaZero forsker på og utvikler aktiv trafikksikkerhet. Teknologiselskapet er eid av Resarch Institute of Sweden AB og Chalmers University of Technology.

– Basert på vår evaluering av alle leverte anbud, var O.B.Wiik et selvsagt førstevalg for oss. Gjennom sin høye kvalitet på tilbudet samt kompetanse og erfaring fra tidligere leveranser av store haller, er vi trygge på at O.B.Wiik kommer til å levere dette viktige prosjektet i henhold til våre høye forventninger om kvalitet og leveringsevne, sier administrerende direktør Peter Janevik i AstaZero i pressemeldingen.