Stasjonsgården består av 18 leiligheter fordelt på to bygningskropper over første etasje. I den ene blir det fire boliger fordelt på to etasjer, og i den andre blir det fjorten boliger fordelt på tre etasjer. Illustrasjon: Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag

Peab bygger Stasjonsgården i Bø i Telemark

Peab har fått kontrkaten med å bygge Stasjonsgården i sentrum av Bø i Telemark.

Stasjonsgården ligger rett ved jernbanestasjonen i Bø sentrum. Bygget får parkeringskjeller, 800 kvadratmeter næringslokaler i første etasje og leiligheter i andre til fjerde etasje. Totalt er det 18 leiligheter i prosjektet, i størrelser fra 60 til 107 kvadratmener, opplyser entreprenøren i en pressemelding.

Byggherre er Grivi Invest, og Peab er totalentreprenør for en kontraktssum på 61 millioner kroner uten merverdiavgift. Kontraktssummen inkluderer uinnredet kontorareal i første etasje.

− Vi synes det er spennende å få være med på å skape byfornying i Bø sentrum. I mars i år startet anleggsarbeidene, og da ble eksisterende bygninger på tomta revet. Nå vokser det raskt frem et nytt og flott sentrumsbygg her, sier Lars Hunkilen, avdelingsleder for Peabs byggvirksomhet i Telemark i meldingen.

Bygget er tegnet av Norsjø arkitekter, og har en særpreget arkitektur. Utstrakt bruk av treverk og trefasader med spesiell utforming skaper et helt spesielt arkitektonisk uttrykk.

− For oss som entreprenør er det ekstra givende å jobbe med. I Peab satser vi på å ansette og utvikle egne fagarbeidere. Dette prosjektet består av både betong- og tømmerarbeider, som våre dyktige fagarbeidere skal få bryne seg på, det er veldig positivt for oss, sier prosjektleder Knut M. Amlie.

De 18 leilighetene blir fordelt på to bygningskropper over første etasje. I den ene blir det fire boliger fordelt på to etasjer, og i den andre blir det fjorten boliger fordelt på tre etasjer. Alle leilighetene får store balkonger, og det blir en svalgangsløsning mot Stasjonsvegen i Bø.

I næringsarealene i første etasje blir det kontorhotell og kontorarealer.