Illustrasjonsfoto: Treteknisk

Treteknisk vurderer flere digitale kvalitetskontroller etter gode erfaringer under koronakrisen

Treteknisk gjennomfører denne våren kontroll og revisjon hos produsenter av byggevarer digitalt, og melder om svært gode erfaringer.

Treteknisk gjennomfører denne våren kontroll og revisjon hos produsenter av byggevarer digitalt, og melder om svært gode erfaringer. Foto: Treteknisk

Det skriver Treteknisk i en pressemelding fredag.

‒ Sertifisering- og kvalitetskontroll er en stor del av aktiviteten på Treteknisk. Da restriksjonene som følge av korona kom, startet vi umiddelbart med å få opp et digitalt alternativ, sier avdelingsleder ved Treteknisk Turid Sigvartsen i meldingen.

Alle krav fra myndigheter og i kravdokumenter er, ifølge pressemeldingen, tilfredsstilt. Det kom felles europeiske retningslinjer som åpner for revisjonsbesøk digitalt, og de første revisjonene og kontrollene ble gjennomført i slutten av mars.

‒ Erfaringene med digital revisjon og kontroll så langt er veldig positive både hos kontrollører og bedriftene, sier Sigvartsen.

Det er gjennomført CE-revisjon av produsenter av konstruksjonstrevirke, takstoler, limtre, fingerskjøtt konstruksjonstrevirke og brannbehandlet kledning. Også PEFC-revisjon, Trelastkontroll og Kledningskontroll er gjennomført digitalt, mens Brannkontroll skal gjennomføres delvis digitalt denne våren, skriver det private forskningsinstituttet i pressemeldingen.

‒ Det er stor sannsynlighet for at digital revisjon og kontroll blir en del av virksomheten også når restriksjonene som følge av korona-situasjonen oppheves. Det har gitt oss en god mulighet til å se på egen virksomhet med nye øyne, sier Sigvartsen.