RIFs nye kvalitetsnettverk ble opprettet over Microsoft Tems. Skjermdump: RIF

Norconsult, Multiconsult, Sweco, Rambøll, COWI og Asplan Viak inn i RIFs nye kvalitetsnettverk

Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) har opprettet et nytt kvalitetsnettverk som skal jobbe med utvikling av beste praksis og påvirkning av rammebetingelser for rådgiverne.

Det skriver RIF i en pressemelding tirsdag.

RIFs kvalitetsnettverk ble formelt etablert i et Microsoft Teams møte tidligere denne uken. Mandatet til nettverket er, ifølge pressemeldingen fra RIF, under utforming, men tanken er at de skal jobbe med utvikling av beste praksis, samt påvirke rammebetingelser innen kvalitetssystemer, kvalitetssikring og kvalitetskrav i regelverk, herunder plan- og bygningsloven og annet lovverk. Et eksempel på endrede rammebetingelser er at stadig flere oppdragsgivere nå forventer sertifiseringer opp mot kvalitetsstandarder og miljøstandarder, skriver RIF i pressemeldingen.

Det første prosjektet i nettverket er, ifølge meldingen, å bidra til RIFs høringssvar til byggkvalitetutvalgets rapport «Forsvarlig byggkvalitet». Rapporten foreslår store endringer i kvalifikasjonskravene i plan- og bygningsloven, noe som vil medføre vesentlige endringer av rådgiverbransjens og byggenæringens rammebetingelser dersom dette blir gjennomført som foreslått, skriver RIF.

‒ Medlemmene av nettverket består i dag av Norconsult, Multiconsult, Sweco, Rambøll, COWI og Asplan Viak, men alle RIF- firmaer som er interessert, er velkomne. Ta gjerne kontakt, sier Ari Soilammi, utviklingssjef i RIF.