Norconsult har fått fornyet rammeavtale med Vestfjorden avløpsselskap (VEAS). Foto: Norconsult.

Norconsult inngår fireårig rammeavtale med VEAS

Norconsult har i flere år hatt en flerfaglig rammeavtale med Vestfjorden avløpsselskap (VEAS), som renser avløpsvannet til over 750.000 nordmenn. Nå har Norconsult fått fornyet tillit.

Ved avtaleperiodens utløp ble ny avtale konkurranseutsatt, og VEAS har nå vist Norconsult fornyet tillit ved å tildele selskapet en ny, flerfaglig rammeavtale, skriver Norconsult i en pressemelding. Det er i tillegg inngått avtale med COWI i den fireårige rammeavtalen.

Avtalen omfatter rådgivende ingeniørtjenester innen flere fagfelt knyttet til bygg og anlegg.

VEAS er et interkommunalt samarbeid som eies av kommunene Oslo, Bærum og Asker. Selve VEAS-anlegget er Norges største avløpsrenseanlegg. Det renser avløpsvann fra eierkommunene og Nesodden, med deres vel 750.000 innbyggere. 

De neste fire til seks årene skal VEAS rehabilitere og oppgradere anlegget – noe som skal gjennomføres mens anlegget er i full drift.

I den forbindelse har de behov for ekstern rådgivning og prosjektering innen fagområdet bygg og anlegg og geologi, deriblant fagfeltene byggteknikk, ventilasjon/ VVS, brann, betong, geologi samt plan, miljø og arkitektur. Selve renseanlegget ligger i fjellet, og avtalen vil omfatte både fjellanlegg, utearealer og bygningsmasse.

– Vi har hatt store og interessante prosjekter for VEAS tidligere. Nå gleder vi oss til å samarbeide med dem om å løse nye oppgaver, sier Truls Inderberg, leder for Norconsults vann- og avløpsdivisjon.