Illustrasjonsfoto

Bermingrud Entreprenør konkurs

Det er åpnet konkurs i Mjøndalen-firmaet Bermingrud Entreprenør AS.

Ifølge proff.no hadde selskapet i 2018 en omsetning på nær 436 millioner kroner og et overskudd på nær 21 millioner kroner. Selskapet har cirka 30 ansatte, og ble stiftet i 2006.

Konkursen ble åpnet torsdag ettermiddag.

Daglig leder Erlend Bermingrud sier til Byggeindustrien at det er flere årsaker til at man til slutt ikke hadde noe annet valg enn å begjære selskapet konkurs, og at flere pågående tvister har kostet Bermingrud dyrt.

– Vi havnet i en likviditetsskvis etter noen oppgjør hvor vi ikke kom i mål med oppdragsgiver. Blant annet har vi hatt en stor sak gående siden 2015 som havnet i lagmannsretten, hvor det etter avsagt dom kom nye krav og motkrav. Dette har vært en lang og tung prosess, som er krevende for et mellomstort selskap som oss. Det har også ved flere tilfeller oppstått situasjoner hvor det blir en kamp mellom dagmulkt og fristforlengelse, som er krevende likviditetsmessig, sier Bermingrud.

Koronasituasjonen med utsatte prosjekter har heller ikke hjulpet på de økonomiske utfordringene, selv om det ikke var hovedårsaken til at konkursen ble et faktum nå.

Han sier de i 2019 hadde flere gode og spennende prosjekter på gang, men at det også ble flyttet på flere oppstarter. Dette skapte utfordringer for lividteten i selskapet. Tallene for 2019 ble ikke klare før konkursen var et faktum, men omsetningen havnet noe under 2018-tallene.

Erlend Bermingrud legger ikke skjul på at det har vært noen tunge dager etter at konkursen var et faktum.

– Vi synes det er meget leit både for de ansatte, hvor flere har vært her i 20-25 år, og for våre mange fine kunder med gode prosjekter, sier han.

Konkursen rammer 30 ansatte i selskapet, men også en rekke underentreprenører.

– Vi har en prosjektmodell hvor vi utelukkende benyttet oss av underentreprenører, så konkursen berører dessverre flere selskaper, sier han.

Ifølge Drammens Tidende er samlet gjeld i selskapet oppgitt til mellom 100 og 130 millioner kroner, mens selskapets verdier er oppgitt til et sted mellom null og 15 millioner kroner.

Byggeindustrien har foreløpig ikke kommet i kontakt med  bostyrer Christer Almquist i advokatfirmaet Svensson Nøkleby.