Foto: OpelFoto: OpelFoto: OpelFoto: OpelFoto: Opel

Opel klar med elektrisk Vivaro

Opel fortsetter med sin elektrifisering, nå også på varebilsiden. Nye Opel Vivaro-e får en rekkevidde på inntil 330 kilometer, og leveres i tre ulike lengder.

- Med nye Vivaro-e fortsetter Opel sin demokratisering av teknologi, nå også i varebilsegmentet. Vi tror at denne bilen vil passe svært godt både til varelevering og håndverkere som ønsker seg et utslippsfritt alternativ, sier Reidar Holtedahl, merkesjef for Opel hos Bertel O. Steen i en pressemelding.

Vivaro-e har en nyttelast på opptil 1275 kilo, og mulighet til å trekke en tilhenger på ett tonn. Bbatteriene er plassert under gulvet, noe som gjør at både lastehøyde og lastekapasitet beholdes.

Opel Vivaro-e kommer med to størrelser på batteriene. Litium ion-batteriet på 50 kWh gir en rekkevidde på 230 kilometer etter WLTP-normen for varebiler, mens det største på 75 kWh gir en rekkevidde på 330 kilometer. Batteriene består at henholdsvis 18 og 27 moduler, og kjøles av samme krets som resten av bilen, for å være så effektiv som mulig.

Bremsene vil regenerere energi, og bidra til økt rekkevidde og effektivitet.

Motoren i Vivaro-e er på 100 kW (136 hestekrefter) – og med et dreiemoment på 260 Newtonmeter. Topphastigheten er elektronisk begrenset til 130 kilometer i timen.

Nye Vivaro-e kan selvsagt hurtiglades. På en 100 kW ladestasjon, lader du 80 prosent av 50 kWh-batteriet på 30 minutter, mens det store 75 kWh-batteriet bruker 45 minutter på samme øvelse.

Opel er tilgjengelig både som tradisjonell varebil, som chassisbil klar for påbygg, eller til persontransport av inntil ni personer.

Den neste elektriske varebilen fra Opel blir Combo-e, som er ventet neste år. Opellover også at samtlige modeller både på person- og varebilsiden vil ha en elektrifisert versjon innen 2024.