Leder for prosjekterings- og byggeledelse i Sporveien, Hild Andreassen Kollien. Foto: Sporveien

Sporveien inngår rammeavtale for tekniske rådgivingstjenester og prosjekteringsoppdrag

Sporveien inngikk like før påske en rammeavtale for tekniske rådgivningstjenester og prosjekteringsoppdrag med seks leverandører.

- Dette er et avtaleverk vi har store forventninger til, sier leder for prosjekt- og byggeledelse i Sporveien Hild Andreassen Kollien i en pressemelding.

De første avropene er alt ute, og de har flere som kommer ut snart. Avtalen har en varighet på to år, med opsjon for forlengelse på ett pluss ett år.

Konkurransen ble avholdt med en prekvalifisering, hvor elleve leverandører meldte interesse. Ni leverandører ble invitert til å gi tilbud. Samtlige inviterte leverte inn tilbud innen tilbudsfristen. Sporveien har inngått kontrakt med de seks leverandørene som fikk høyest score. Disse er i ikke prioritert rekkefølge: Sweco, WSP Norge, Multiconsult, Norconsult, Rambøll og ÅF Engineering.

- Sporveien har mange små og mellomstore prosjekter, og vi har tradisjon for å bruke rammeavtalen på mange av våre oppgaver men er på ingen måte bundet til denne. Vi ønsker å bruke denne rammeavtalen til å utvikle både oss selv og våre leverandører, og vil søke aktivt å identifisere forbedringer i samarbeidet og kontraktsmalene, heter det i meldingen.

Rammeavtalen kan brukes av Sporveien AS med datterselskaper. Avtalen kan også benyttes og/eller overføres til Sporveiens samarbeidspartnere i enkelte samarbeidsprosjekter, som Oslo kommune ved Bymiljøetaten og Oslo kommune ved Vann- og avløpsetaten, Oslo kommune ved Eiendoms- og byfornyelsesetaten og Ruter.

– Vi ser frem til samarbeidet med de aktørene som nå er en del av denne rammeavtalen, sier Kollien.