Arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng sier at permittering fortsatt er hovedårsaken til at så mange arbeidssøkere har meldt seg ledig hos Nav. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

10,7 prosent er registrert som arbeidssøkere hos Nav

Nav har registrert 3.000 færre nye arbeidssøkere siste uke. Bruttoledigheten er nå på 10,7 prosent av arbeidsstyrken.

287.000 personer er registrert som helt ledige hos Nav, ifølge foreløpige tall. Det utgjør 10,2 prosent av arbeidsstyrken.

Summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak, bruttoledigheten, var på 300.000 personer, eller 10,7 prosent av arbeidsstyrken. I tillegg var 130.000 personer registrert som delvis ledige arbeidssøkere. Totalt var dermed 15,3 prosent av arbeidsstyrken registrert som arbeidssøkere hos Nav.

– I løpet av de siste to ukene har vi sett en halvering av antallet nye arbeidssøkere som registrerer seg hos Nav, men det er fortsatt mange sammenlignet med før koronatiltakene. Fortsatt oppgir de fleste nye arbeidssøkere permittering som årsak til at de må melde seg hos Nav, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng.

Siden tirsdag 7. april har det blitt 4.200 færre registrerte helt ledige. Samtidig var det denne uken 1.300 flere registrert som delvis ledige enn 7. april. Dette skyldes ifølge Nav blant annet at flere av de nye ledige har begynt å sende meldekort, slik at Nav får opplysninger om hvem som har jobbet noe de siste to ukene og dermed skal klassifiseres som delvis ledige.

Blant kvinner har antall registrerte helt ledige økt, mens antall delvis ledige har gått ned. Blant menn har det vært motsatt utvikling.

Totalt 430.000 personer er nå registrert som helt ledige, delvis ledige eller arbeidssøkere på tiltak, opplyser Nav. Tallene er foreløpige.