Asplan Viak og MAD Arkitekter er sammen med Probiz og Casagrande Laboratory ett av de tre konsulentteamene som skal jobbe videre med planlegging av «ny bydel Dokken» i Bergen. Illustrasjon: MAD Arkitekter

Disse tre konsulentteamene skal jobbe med planlegging av Dokken som ny Bergensbydel

Godshavnen på Dokken skal flyttes ut av Bergen sentrum, noe som vil frigjøre et areal på om lag 250 daa sentralt i Bergen til byutviklingsformål. Tre konsulentteam er nå valgt av Bergen kommune til å jobbe med planlegging av den ny bydelen.

Disse tre er konsulentteamene Asplan Viak AS med flere, ÅF Advansia AS med flere og Tredje Natur ApS med flere, melder Bergen kommune på sin internettside. I utlysningen har Bergen kommune ønsket innspill til hvordan den nye bydelen kan se ut i fremtiden.

22 leverandører leverte tilbud

Kommunen opplyser at i prosessen med parallelloppdragene skal det gjennomføres oppstartsseminar, midtveisseminar og sluttseminar med utstilling. Parallelloppdragene er planlagt gjennomført i perioden mai-september, men kan bli forskjøvet avhengig av varighet og utbredelse av koronaepidemien.

Konsulentanskaffelsen ble gjennomført som en åpen tilbudskonkurranse der i alt 22 leverandører leverte tilbud.

Asplan Viak og MAD Arkitekter er sammen med Probiz og Casagrande Laboratory ett av teamene som er valgt ut til å utarbeide parallelloppdrag for transformasjon av «ny bydel Dokken» i Bergen.

Høye ambisjoner

– Kommunens ambisjoner er svært høye, og de ønsker å utvikle en levende sentrumsbydel som legger til rette for økonomisk-, miljømessig, og sosial bærekraft. Det innebærer at vi blant annet skal se på hvordan kommunen best mulig forvalter eiendommene på Dokken, og dermed sikre en fornuftig bruk av fellesskapets ressurser inn mot en helhetlig og god by- og samfunnsutvikling, sier Asplan Viaks fagansvarlige for byutvikling Erling Ekerholt Sæveraas i en pressemelding fra Asplan Viak. Sæveraas er prosess- og oppdragsleder for teamet.

Han fastslår at dette er en oppgave teamet ser frem til å løse sammen med Bergen kommune. Fra før er Asplan Viak delaktig i flere store byutviklingsoppdrag i regionen, blant annet i planoppdraget for utformingen av Torget og Bryggen i Bergen og Bybanen.

– Vår visjon er å bygge en bydel som gir oss en ny måte å oppleve fjorden på, som kan samle et internasjonalt fagmiljø knyttet til havnæringen i den marine klyngen og gi byen en ny tomt til Akvariet, sier Sæveraas i pressemeldingen.

Teamet tror på at Dokken kan romme flere nye nabolag med unike kvaliteter, og samtidig videreføre havnedriften knyttet til turisme.