Grethe Bergly, administrerende direktør i Multiconsult, og resten av konsernledelsen, har besluttet å redusere lønnen med 20 prosent for en periode på tre måneder.

Multiconsult kutter utbytte, ledelsen kutter i lønnen og varsler permitteringer

Med bakgrunn i den pågående Covid-19-pandemien har styret i Multiconsult ASA besluttet å kansellere forslaget om utbytte på 1,00 kroner per aksje.

– Styret har tatt dette vedtaket basert på en samlet vurdering av dagens situasjon og økt usikkerhet forårsaket av Covid-19-pandemien i samfunnet vårt - og konsekvenser som det ikke er mulig å vurdere på nåværende tidspunkt, sier styreleder Bård Mikkelsen i Multiconsult i en børsmelding.

– Multiconsult har iverksatt alle nødvendige tiltak for å sikre helse og sikkerhet for våre ansatte og samfunnet for øvrig, og samtidig opprettholde våre leveranser og produksjon, i tett samarbeid med våre kunder. Så langt er jeg fornøyd med å se at vi har klart å opprettholde et godt produksjonsnivå, sier Grethe Bergly, administrerende direktør i Multiconsult i meldingen.

– Multiconsult har hatt gode to første måneder av året både når det gjelder inntjening og nysalg. Covid-19-pandemien vil naturlig nok ha negativ innvirkning på inntektene våre, men på nåværende tidspunkt er det ikke mulig å vurdere virkningen av dette, legger Hans-Jørgen Wibstad, finansdirektør i Multiconsult, til.

Onsdag kunngjorde også selskapet at de har varslet om permitteringer på cirka 35 ansatte i Norge, hovedsakelig knyttet til personalstillinger. Det forventes at antallet midlertidige permitteringer vil øke de neste ukene.

– I tråd med våre verdier og utfordringene vi står overfor har konsernledelsen besluttet å redusere lønnen med 20 prosent for en periode på tre måneder, heter det videre i meldingen.