Ansatte ved to byggevarehus er satt i karantene på grunn av koronaviruset. Illustrasjonsfoto

Flere byggevarehus stengt på grunn av koronakarantene

Varehuset til Gausdal Landhandleri Otta er stengt og ansatte er satt i karantene i påvente av testing på grunn av koronaviruset. Også varehuset til Maxbo Brumunddal er stengt.

– Lokale helsemyndigheter som har satt samtlige ansatte i karantene i påvente av testing av viruset, opplyser varehussjef Kjell Kristian Kleiven ved Gausdal Landhandleri avdeling Otta.

Sel kommune i Gudbrandsdalen i Innlandet har blitt hardt rammet av koronaviruset, og flere skoler området er stengt.

Onsdag kveld meldte Sel kommune at 1.000 personer er i hjemmekarantene. Til sammen er det nå 19 bekreftede smittede personer Sel kommune. Kommunen har cirka 5.700 innbyggere.

Tirsdag formiddag ble også varehuset til Gausdal Landhandleri på Otta stengt.

– Det er ikke påvist smitte hos noen ansatte, men et par har kjent på lettere symptomer. Alle ansatte er derfor satt i karantene av kommuneoverlegen, sier Kleiven.

Han vet ikke noe om hvor lenge varehuset på være stengt.

– Det er fortsatt uvisst. En av de ansatte har fått beskjed om å sitte i karantene til 23. mars. Jeg skal testes i dag og har ikke fått noen dato, opplyser han.

– Hvordan berører dette kunder og prosjekter?

– Varehuset er helt stengt, så det er ikke mulig å oppsøke varehuset og hente varer. Men alle ansatte er tilgjengelig på telefon og e-post, og et par av oss har tilgang til systemene hjemmefra. Det er business as usual, men via e-post og telefon, sier varehussjefen.

– Hva innebærer en karantene i praksis?

– Jeg har kone og tre barn, og har fått beskjed om å isolere meg og ha minst mulig personkontakt med familien. Resten av familien er også i karantene, så jeg har barrikadert meg i peisestua med tilgang til et eget bad, sier Kleiven.

Hamar Arbeiderblad meldte onsdag at Maxbo Brumunddal  er stengt (sak åpen for abonnenter). Avisa skriver at en ansatt har vært i kontakt med en koronasmittet. Ansatte som har vært på jobb de siste dagene, er satt i karantene. Fredag skriver Hamar Arbeiderblad at varehuset er friskmeldt etter at den ansatte har testet negativt for koronaviruset.