Foto: Backe Trondheim

Backe har overlevert BVP-prosjekt til Trondheim kommune

Backe Trondheim AS har nå overlevert prosjektet Tonstad Øst, som består av ti leiligheter og et administrasjonsbygg, til Trondheim kommune.

Foto: Backe Trondheim

Overleveringen fant sted i forrige uke, og prosjektet ble gjennomført etter Best Value Procurement (BVP) metoden, også kalt prestasjonsinnkjøp.

I BVP-prosjekter vektlegges kompetanse og ekspertise hos entreprenøren høyt. Det gis en mindre detaljert prosjektbeskrivelse der det er opp til entreprenøren å finne de mest optimale løsningene for å nå prosjektets mål. Slike prosjekter forutsetter tidlig involvering av entreprenør og har som mål å redusere risiko både for entreprenør og byggherre.

– Kontinuerlig oppfølging av risiko har gjort at alle avklaringer fra byggherrens side er blitt gjort på en god måte i rett tid i prosjektet. Gjennomføring med BVP har bidratt til et meget godt miljø og samarbeid mellom entreprenør og byggherre, der alle involverte parter har jobbet mot felles mål, heter det i en pressemelding fra partene.

De peker på at dette blant annet har resultert i at lærlingeandelen er på over 15 prosent, en sorteringsgrad for avfall på 94 prosent, overlevering før kontraktens avtalte frist, ingen skader med fravær og ingen miljøavvik.

– Innføring av BVP-metodikk er nytt i Norge, og det var knyttet spenning fra min side om hvordan gjennomføringen ville gå. Når vi nå står på den andre siden av prosessen kan jeg trygt si at dette var en suksess ved dette prosjektet. Backe Trondheim har levert på et høyt nivå gjennom alle deler av prosessgjennomføringen og jeg er særdeles fornøyd med resultatene, sier prosjektutvikler Geir Leseth i Trondheim eiendom i pressmeldingen.

– I Backe arbeider vi hver dag etter våre grunnverdier; faglig dyktig, pålitelig og ærlig. Vi har gjennom dette prosjektet sett at BVP-metoden gir oss gode vilkår for å omsette disse verdiene i praktisk handling, sier administrerende direktør Terje Broli i Backe Trondheim.

Anders Reitan, prosjektleder i Backe Trondheim AS (t.v.) og Geir Leseth, prosjektleder Trondheim kommune. Foto: Backe Trondheim