Workshop med FutureBuilt. Foto: Tove Lauluten/FutureBuilt

Kartlegger innovative klimaløsninger for bygg

Siden november har FutureBuilt, Grønn Byggallianse, FME ZEN og Enova arrangert frokostmøter etterfulgt av workshops for spesielt inviterte. Nå forsetter dette arbeidet.

– I 2020 fortsetter vi å samle utbyggere, myndigheter, praktikere og forskere for å dypdykke i innovative klimaløsninger for bygg- og eiendom, heter det i en melding fra de involverte aktørene.

– Bygg- og eiendomssektoren spiller en viktig rolle for å nå klima- og miljømålene våre. Klimakur 2030 og EU gjennom sin «hestekur» Green Deal, høyner innsatsen. Gjennom dette arbeidet får vi beste praksis frem i lyset, slik at innovative løsninger kan inspirere andre, sier daglig leder i Grønn Byggallianse Katharina Th. Bramslev i meldingen.

Før jul fikk FutureBuilt nyheten om at alle partier i bystyret i Oslo kommune går for en videreføring av FutureBuilt fra 2021. Også Asker kommune har vedtatt videreføring av FutureBuilt.

I workshopene diskuterer man forslag til kriterier, for blant annet sirkulære bygg og nullutslippsbygg og -områder.

Grønn Byggallianse tar også med innsikten fra workshopene inn i arbeidet med ny BREEAM-NOR-manual, som er planlagt lansert i løpet av 2021.

– Med over 150 deltakere og ventelister på disse frokostmøtene, merker vi stort engasjement og behov i markedet for å dele kunnskap om innovasjonsfronten, sier aktørene.