MOE har prosjektert VVS-installasjoner, bidratt med el-kompetanse og levert ekspertise innen svømmehallsteknikk på Arena Ulstein. Foto: Per Eide Studio

MOE blir en del av europeiske Artelia Group

Samlet har de to selskapene 6.000 medarbeidere.

Med sine 900 medarbeidere er MOE en av Nordens større rådgivende ingeniørvirksomheter. Sammen med Artelia vil MOE skape en ny internasjonal spiller på det nordiske markedet.

- De to virksomhetene har gjennom 2019 arbeidet med en avtale om å slå seg sammen. For MOE har det vært avgjørende å finne en partner som med et internasjonalt utgangspunkt kan støtte opp under strategien om fortsatt vekst, både i Danmark og i Norden for øvrig. Det har også vært avgjørende å finne en partner hvor verdier og eierskapsmodell passer sammen, heter det i en pressemelding.

Artelia er som MOE eid 100 prosent av medarbeiderne. Sammenfallende eierstruktur medfører at eiere i MOE fortsetter som eiere i Artelia. MOE beholder sin nåværende organisasjonsstruktur med samme direksjon, ledere og medarbeidere. Navnet MOE videreføres.

- Vi ser sterkt frem til å kunne skrive et nytt kapittel i vår historie. Sammen med MOE blir vi blant de største ingeniørvirksomheter i Europa, og vi vil kunne tilby enda flere tjenester i et globalt marked i over 30 land, sier adm. dir. Benoît Clocheret i Artelia i en pressemelding.

De to virksomhetene har sammen lagt en strategi med fokus på Nord-Europa.

- Å bli en del av Artelia Group er et strategisk viktig skritt for MOE. Med Artelia får vi mulighet til å posisjonere oss langt sterkere både lokalt og internasjonalt. Vi blir en del av en stor europeisk rådgiverfamilie som innehar kompetanser i verdensklasse innenfor vann og miljø. Sammen vil vi være sterkt rustet til å løse de oppgavene som kommer ved omstillingen til en mer bæredyktig samfunnsutvikling , sier adm. dir. Christian Listov-Saabye i MOE.