Anstein Skinnarland blir digital utviklingssjef i COWI

Etter fire år i sjefstolen i buildingSMART Norge, vender Anstein Skinnarland tilbake til COWI. Skinnarland går inn i rollen som Digital Development Director, og får dermed nasjonalt ansvar for digitaliseringsarbeidet i COWI i Norge.

Ansettelsen av Skinnarland er et ledd i COWIs nye globale digitaliseringsstrategi. Divisjonsdirektør Birgit Farstad Larsen er svært fornøyd med å få Skinnarland tilbake i COWI.

– Anstein er en drivkraft når det kommer til å fremme digitalisering i bransjen. I COWI ledet han BIM-arbeidet vårt i ti år, et arbeid som førte oss i verdenstoppen i bruk av BIM. De siste fire årene har han fått verdifull innsikt i beste praksis fra byggenæringen når det kommer til digitalisering. Nå gleder vi oss til å få han tilbake, sier Farstad Larsen.

Skinnarland tiltrer stillingen 1. desember. I tillegg til nasjonalt ansvar for digital utvikling, skal Skinnarland ha en aktiv rolle inn mot COWIs globale digitaliseringsteam.

– Jeg er veldig glad for muligheten til å komme tilbake til COWI. Som digital utviklingssjef får jeg jobbe dedikert med dette jeg har vært opptatt av gjennom hele min karriere - effektivisere og forbedre hvordan vi jobber, ved hjelp av digitale hjelpemidler og teknologi, sier han.

Skinnarland startet i COWI første gang i 1999. Gjennom 17 år i selskapet hadde han en rekke ulike roller, blant annet som prosjektingeniør, kvalitetsleder, prosjektleder, seksjonsleder og sist som avdelingsleder, i tillegg til leder for COWIs fagnettverk for BIM.

– Jeg har vært nesten fire år borte fra COWI, og det har skjedd mye i både næringen og selskapet siden da. Den gang var det for eksempel ingen som jobbet med VDC. Nå er dette helt annerledes. I høst sertifiseres 14 nye medarbeidere innenfor VDC. Det vil være veldig viktig for meg å bli kjent med dagens COWI og hvordan vi jobber i dag, sier Skinnarland.