Daglig leder Øivind Sæther og key account manager tak og fasade Dan Inge Rolland i SFS Intec.

SFS Intec opplever stor interesse rundt fallsikringssystem

Det er nå to og et halvt år siden SFS Intec lanserte et nytt fallsikringssystem for horisontale og vertikale flater, og løsningen er nå tatt i bruk på en rekke bygg rundt om i landet. På Bygg Reis Deg fikk de vist frem sikringssystemet for mange nye potensielle kunder og brukere.

- Den permanente løsningen kan benyttes til både vertikale og horisontale flater, og festes mekanisk i bærende konstruksjoner og man tekker deretter rundt innfestningen slik at det blir en sikker, tett og solid konstruksjon. Dette gir en god sikring, og man kan benytte løsningen i en avstand på opptil 250 meter på flaten hvor det benyttes, sier Øivind Sæther, daglig leder i SFS Intec.

Rustfritt og syrefast
Systemet leveres med rustfrie og syrefaste komponenter.

- Dette gjør at sikringssystemet ikke vil korrodere – og kan stå i hele byggets levetid – både ved nytekking eller om man tekker om, legger Sæther til.

Han peker på at det fremover vil bli enda strengere krav i forhold til permanent sikring.

- Men vi ser også nå at stadig flere tar i bruk løsningen, og vi har den senere tiden levert til en rekke ulike bygg. Blant annet er løsningen montert på det nye Powerhouse-bygget i Trondheim, hvor Icopal Tak Trondheim har gjort jobben, sier han. De har også levert til flere andre bygg.

- Vi har nå levert en god del kilometer med vaier av denne løsningen, blant annet også til Askos nybygg i Sande og Universitetssykehuset i Tromsø, legger Sæther til.

På Powerhouse-bygget har de også brukt en versjon av systemet til montering av innfestning til solcellepaneler.

- Det er utviklet en versjon av sikringsløsningen til innfesting av solcellepaneler til membrantekkede tak – og det er denne som er benyttet på Powerhouse-bygget, legger Sæther til.

Flere produkter
SFS Intec har også med seg flere produkter til messen. Blant annet viser de frem et justerbart utlektingssystem i aluminium for ventilerte fasader.

- Dette er også benyttet på Powerhousebygget i Trondheim, og vi opplever stor interesse rundt løsningen, sier Sæther.

Selskapet er kanskje mest kjent hos mange for sine skruer – og de hadde naturligvis også ulike skruevarianter på standen.

- Vi er de eneste på markedet som kan tilby syrefaste betongskruer for montering av sandwichpaneler - og dette er et etterspurt produkt, sier key account manager tak og fasade, Dan Inge Rolland i SFS Intec.