<p>Byggeindustriens podkast Byggeplassen ble spilt inn på Bygg Reis Deg onsdag. F.v.: Nejra Macic, Frode Aga, Christian Aarhus og Karl Arne Jespersen. Foto: Svanhild Blakstad</p>Karl Arne Jespersen, kjededirektør Mesterhus Norge var en av gjestene i Byggeplassen. Foto: Malin S. StrandbergSjeføkonom Nejra Macic i Prognosesenteret. Foto: Malin S. StrandbergByggeplassen fra Bygg Reis Deg. Fra venstre Frode Aga, Nejra Macic, Christian Aarhus, Karl Arne Jespersen. Foto: Malin S. Strandberg

Podkast: Hvorfor faller eneboligmarkedet?

De siste årene har salget av nye eneboliger falt jevnt og trutt. Er det mangel på kunder eller tomter som er problemet?

I den siste episoden av podkasten Byggeplassen, spilt inn på Bygg Reis Deg-messen, ser vi på hvorfor eneboligmarkedet krymper inn.

Kjededirektør Karl Arne Jespersen i Mesterhus Norge forteller at markedet er mindre nå enn det var da finanskrisen herjet i 2009, men han er fast bestemt på at eneboligene fortsatt har en viktig funksjon – og at det også kan være med på å løse bærekraftutfordringene fremover.

Sjeføkonom Nejra Macic fra Prognosesenteret peker på tall som underbygger fallet, og spår at utviklingen vil fortsette i årene fremover. Samtidig viser hun til at eneboliger fortsatt er en veldig stor del av den norske boligbanken.