Glava-sjef Lars Gaustad sier  ser frem mot et tettere samarbeid mellom Glava Isolasjon, Gyproc og Weber.

Glava-familien samlet for første gang

Weber, Gyproc og Glava Isolasjon skal samles under morselskapet Glava AS. Under Bygg Reis Deg er de tre merkevarene for første gang å finne på samme stand, og hovedbudskapet er løsninger de kan tilby i fellesskap.

– Inntil nå har vi vært tre merkevarer under overbygningene Saint Gobain Byggevarer AS og Glava AS. Vi slår oss nå sammen til et AS der Glava AS blir familienavnet. Med andre ord vil Saint Gobain Byggevarer AS bli borte og Glava AS blir morselskapet over Glava Isolasjon, Gyproc og Weber, sier administrerende direktør Lars Gaustad i Glava, som understreker at det ikke er planer om å endre navn på selve merkevarene.

Under Bygg Reis Deg har Glava Isolasjon, Gyproc og Weber sitt første familietreff på samme stand.

– Vi bruker familienavnet fordi vi ønsker å utvikle samarbeidet mellom kompetansemiljøene som jobber med de ulike løsningene og produktene. Det gjenspeiles også på Bygg Reis-standen vår som fokuserer på hvilke løsninger vi kan bygge sammen basert på en eller flere av merkevarene, sier Gaustad.

Han opplyser at Glava Isolasjon, Gyproc og Weber allerede har begynt å jobbe sammen mot prosjekter, og dette er noe Gaustad ønsker å videreutvikle ytterligere fremover.

– Vi har også slått sammen salgsapparatet vårt for Gyproc og Glava. Det overordnede målet er å bygge bedre sammen, og i det legger vi at vi skal lage bedre og enklere løsninger for kundene, fremhever Gaustad.

Samtidig som Glava Isolasjon, Gyproc og Weber blir samlet i en familie, varsler Glava-sjefen, også sterkere satsing på rehabilitering og løsninger som reduserer miljøavtrykket.

– Det tar 50 år å hente inn CO2-utslippene ved å bygge et nytt hus sammenlignet med å rehabilitere et som allerede står her. Derfor må vi satse mer på rehabilitering enn nybygg, og det er også den veien vi ser det går over hele Europa, sier Gaustad, og trekker frem fasadelementsystemet Glava Front, som selskapet har store forventninger til.

– Dette systemet tar utgangspunkt i å rehabilitere eksisterende bygningsmasse på en bedre, enklere og billigere måte, sier Gaustad.

­