Løvenskiold la vekt på bærekraft og digitaliseringens muligheter i åpningstalen

Styreleder Carl Otto Løvenskiold i Bygg Reis Deg AS dro frem bærekraft og digitalisering i sin åpningstale på årets messe og Det Norske Byggemøtet.

Foran en fullsatt sal på Norges varemesse kunne Løvenskiold formelt åpne årets store møteplass i byggenæringen onsdag formiddag. En lang rekke ledere fra den norske byggenæringen var til stede i sal 1 i Hall A på åpningsarrangementet.

- Verden endrer seg og våre behov endrer seg – og endringene går så raskt at det nesten ikke er til å begripe. Det betyr at vi må gjøre tingene på en annen måte enn tidligere. Måten vi gjorde tingene på før er ikke hvordan vi kan bygge i tiden fremover, uttalte Løvenskiold. Han understreket derfor at næringen må se på seg selv og hvordan man skal skape verdier og løse utfordringer sammen for fremtiden.

- Vi må sammen løse utfordringen og muligheten vi står foran, sier han.

Han pekte på at det nettopp er bærekraft og digitaliseringskraften som er hovedtemaene på årets utgave av Det Norske Byggemøtet og Bygg Reis Deg.

- Vi skal snakke om omstilling, ledelse og samarbeid. Vi skal bli blant de beste i verden, og da er vi avhengige av god ledelse, samhandling og samarbeid. Dessuten må vi være smarte når vi bygger – og vi må gjøre det skikkelig – og vi vinner kun når vi jobber godt sammen. Vi må våge å tenke stort og vi må tvinge oss til å tenke nytt og tilegne oss ny kompetanse. Vi må ikke minst vise handlekraft, Think BIG, sier Løvenskiold.